søndag 30. januar 2011

Bergen 2.4C utbrudd nr5016

"Må spörre först foreldre" sa stavhopper Thorbjörns far Harald... Idag hoppet stav 10-14 år i Regions-stevne i Höyehallen... Paavos utbrudd side har flere videor.. hopp i alle alder plus link til YouTube..... våran tanke er å filme alle hopp i eget stavstevne... Resultatliste slik at på liste stå resultat og video... slik som vi hadde i Gneists stavstevne, men den gang bare 11 årige Tuvas video..... i paavos hode er også en dröm vise direkte våran stavstevne på internett med speaker Stein F på plass... men NÅ til Haralds tanke..... hans tanke er at vi må spörre först foreldre om vi kan sette videor til paavos utbrudd..........jeg begynte tenke men svarte at "vi som har offentlig stevne, vi har en del rettigheter også, ikke bare barnas mamma"... Som det kan ikke väre slik at eksempel Norges TV viser barnas 17-mai tog og spör hva eneste mamma om de kan vise barnas bilder i dirkte sendte TV bilde eller om barna löper i en barnestevne, synger en kor og.og... altid TV viser tribune hvor er massevis barna.... kan ikke väre forsellige lover i paavos utbrudds video og eksempel TV-video.... idag har altid noen kamera i hånd... massevis bilder i klubbens hjemmesider rundt i Norge... de har også dine bilder om DU har värt eksepel på pallen i noen stevne.. har ikke spurt....... men Haralds tanke er ikke bare en tanke...vi MÅ UNDERSÖKE om vi har rettigheter eller ikke.. Vise DINE bilde-video eks i paavos utbrudd..

1 kommentar:

  1. Datatilsynet har laget noen retningslinjer for dette (i hvert fall når det gjelder bilder - jeg antar at de samme retningslinjer gjelder video også, men man vet aldri...).

    http://www.datatilsynet.no/templates/article____881.aspx
    http://www.datatilsynet.no/templates/article____894.aspx
    http://www.datatilsynet.no/upload/Dokumenter/saker/2004/barn%20og%20unge.pdf

    Ut fra dette, er publisering av bilder ok dersom det er situasjonen som er viktigst, ikke personen - for eksempel ved et idrettsarrangement. Det vil dermed være uproblematisk å publisere et heat med 60 meter løpere, forballspillere eller tilskuere. Men hvordan er det med induviduelle idretter? Her er det jo ofte en enkeltperson som er i fokus.

    Sannsynligvis er det helt greit, men det er kanskje ikke så dumt å snakke med foreldrene først uansett - da er man på den sikre siden...

    Og for 99.99% av utøverne er det artig å se bilder eller video på internett.

    SvarSlett